Connecta amb nosaltres

Successos

Confusió i violència a la Rambla: desordre públic i agressió a un agent policial

L’agressor va ser perseguit per un agent de policia, que va intentar detenir-lo mentre aquest anava amb una arma blanca.

Publicat

el

Imatge proporcionada per l'Informer d'Olesa.
Accessibilitat
Llegir article x1

Avui dissabte, al voltant de les 3 de la matinada, es va registrar un incident violent a la Rambla que va desencadenar un gran tumult. Segons diversos testimonis recollits, la baralla va involucrar diverses persones i va provocar el caos a la zona, amb nens plorant i gent enfrontant-se entre si. Les autoritats locals encara estan investigant les causes que van originar el conflicte, tot i que alguns testimonis asseguren que es va tractar d’una disputa entre transeünts.

Un tumult a la Rambla a les 3 AM genera caos amb persones enfrontades i nens plorant.

Un dels participants de la baralla va fugir en direcció a la Plaça de l’Estatut, perseguit per un agent de la Policia Local. Aquest agent va intentar detenir el sospitós, fet que va derivar en un forcejament en plena via pública. Durant l’enfrontament, l’agressor hauria portat una arma blanca, segons els crits de l’agent que repetia insistentment: “Deixa-ho anar!”. La precisió del terme utilitzat pel policia fa pensar que l’atacant portava un ganivet o un objecte similar, descartant així l’ús d’armes de foc, com inicialment havien suggerit alguns veïns.

Aquest succés va ser testimoniat per nombroses persones que es trobaven a la zona, la qual en aquell moment estava més concorreguda del que és habitual a aquestes hores. Alguns veïns que van escoltar l’aldarull van sortir als balcons per veure què estava passant, mentre altres transeünts es van apartar per evitar quedar atrapats en l’incident. La situació es va tornar encara més tensa a mesura que augmentava el nombre de persones al voltant del conflicte.

El forcejament amb l’agressor, que presumptament portava una arma blanca, va ser presenciat per diverses persones a la Rambla.

A mesura que el forcejament avançava, l’agressor va aconseguir colpejar els agents i fugir momentàniament, mentre un dels policies va resultar ferit a la baralla. Els informes indiquen que el sospitós va poder escapar. Minuts després, un desplegament dels Mossos d’Esquadra, format per almenys sis agents, es va llençar a la persecució de l’individu, acudint ràpidament al lloc.

Malgrat els esforços inicials dels agents locals, l’agressor va aconseguir escapar momentàniament per un carreró proper a la Rambla, complicant la seva captura. La tensió va ser palpable entre els presents, ja que molts temien que l’individu pogués causar més danys o amenaçar altres persones. Els Mossos d’Esquadra van decidir tancar algunes vies properes per dificultar la fugida del sospitós, la qual cosa va crear embussos temporals a les zones limítrofes.

Els Mossos van desplegar almenys sis agents per tancar les vies d’escapada de l’agressor.

La intervenció dels Mossos va culminar a la zona propera al supermercat Bonpreu, on, a més de continuar amb la recerca de l’agressor, es va brindar assistència a un dels agents ferits, que tenia dificultats per mantenir-se dret després de rebre un cop. Malgrat les lesions, l’oficial no presentava ferides de gravetat.

Segons fonts policials, el dispositiu desplegat va ser ràpid i efectiu, però la recerca es va veure dificultada pel gran nombre de persones presents als voltants de la Rambla. Molts curiosos es van apropar a la zona dels fets, fet que va complicar la tasca de les autoritats per delimitar un perímetre de seguretat. Tot i això, la situació es va estabilitzar al cap d’uns minuts, permetent als agents continuar amb les investigacions.

Un agent ferit va ser atès a prop del Bonpreu després de rebre un cop durant l’enfrontament.

Fins al tancament d’aquesta edició, les autoritats no han confirmat si l’agressor va ser finalment detingut. No obstant això, els fets es qualifiquen com un greu incident de desordre públic i agressió a l’autoritat. La policia continua investigant els fets, i es preveu que en les pròximes hores es publiquin més detalls sobre el cas.

Tot i que encara no hi ha confirmació oficial sobre la identitat de l’agressor, diverses fonts apunten que podria tractar-se d’un individu conegut a la zona per diversos incidents anteriors. Les autoritats estan revisant les imatges de les càmeres de seguretat i els testimonis locals per identificar-lo de manera precisa. La investigació segueix oberta i no es descarten noves actuacions policials en les pròximes hores.

FONTS DE VERIFICACIÓ:   Post de l'Ajuntament d'Olesa a X

Successos

Accident aeri a Olesa: Rescaten un parapentista amb el suport d’un helicòpter

L’accidentat es troba fora de perill i la seva vida no corre cap risc.

Publicat

el

Accident parapent
Imatge proporcionada per l'Ajuntament d'Olesa.

Avui dijous, al voltant de les 16:15, els Bombers de la Generalitat, el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i una patrulla de la Policia Local d’Olesa han intervingut en el rescat d’una persona que ha patit un accident mentre practicava parapent. L’incident ha tingut lloc en una zona forestal propera al pavelló Salvador Boada, mobilitzant un ampli dispositiu d’emergències.

Un ampli operatiu d’emergències s’ha desplegat per rescatar un parapentista accidentat a Olesa.

La persona accidentada ha patit una lesió a l’esquena, segons han confirmat fonts de la Policia Local, tot i que es troba fora de perill i la seva vida no corre cap risc. Els equips mèdics han valorat la situació al lloc dels fets, assegurant que la víctima estigués estable abans de procedir al seu trasllat.

Helicòpter a l'hora del rescat / Ajuntament d'Olesa
Helicòpter a l’hora del rescat / Ajuntament d’Olesa

Per tal d’agilitzar l’operació de rescat, un helicòpter dels Bombers de la Generalitat ha aterrat en una zona habilitada al costat del pavelló Salvador Boada. Aquest suport aeri ha estat clau per accedir ràpidament a la víctima i permetre la seva evacuació de manera segura, atesa la dificultat d’accedir a la zona forestal per altres mitjans.

L’helicòpter dels Bombers ha estat decisiu per superar la dificultat d’accés a la zona.

FONTS DE VERIFICACIÓ:   Post de l'Ajuntament d'Olesa a X
Continua llegint

Successos

Alerta química: Fuita a Kao Corporation activa el protocol d’emergència

L’incident, de categoria 1, va ser resolt per la mateixa empresa sense necessitat d’ajuda externa.

Publicat

el

Kao Corporation a Olesa / TECAM
Kao Corporation a Olesa / TECAM

Aquest vespre, una fuita de nitrogen a la planta de Kao Corporation d’Olesa de Montserrat ha provocat l’activació del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (PLASEQCAT), un protocol de seguretat dissenyat per gestionar incidències relacionades amb substàncies perilloses en el sector químic català. Segons les fonts oficials, l’incident ha estat categoritzat en la categoria 1, la de menor gravetat, i no ha ocasionat danys personals ni materials significatius.

Els fets: una vàlvula de seguretat provoca una fuita de nitrogen

L’incident ha tingut lloc a les 20.07 h, quan una vàlvula de seguretat d’un dels tancs de nitrogen a les instal·lacions de Kao Corporation ha saltat, produint una petita fuita d’aquest gas. L’empresa ha notificat immediatament el succés a Protecció Civil i ha procedit a activar el seu propi protocol intern de resposta, aplicant mesures de contenció i tancant l’alimentació del tanc afectat per evitar l’expansió de la fuita. La situació s’ha controlat completament amb els recursos interns de l’empresa, sense necessitat de suport extern per part dels bombers o altres serveis d’emergència.

Què és el PLASEQCAT i per què s’ha activat?

El Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya, conegut com a PLASEQCAT, és un protocol creat per la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’afrontar i gestionar de forma eficaç qualsevol incidència o emergència derivada d’accidents greus en instal·lacions que treballen amb substàncies químiques perilloses. Aquest pla és especialment rellevant en zones industrials amb una alta densitat d’empreses químiques, ja que permet coordinar la resposta davant situacions d’emergència i minimitzar els riscos per a la població i el medi ambient.

Els PLASEQCAT estableix l’estructura de resposta i els procediments necessaris per afrontar qualsevol emergència que impliqui substàncies perilloses, garantint la seguretat de les persones, la protecció dels béns materials i la preservació del medi ambient. En el cas d’un incident, el pla actua de manera escalonada, classificant les situacions en diferents categories segons la gravetat i l’abast de l’accident: de categoria 1 (poca importància) fins a categories superiors que podrien requerir una intervenció immediata dels cossos d’emergència i evacuació de la població en casos extrems.

Procediment seguit per Protecció Civil

Després de ser alertada per Kao Corporation, Protecció Civil ha monitoritzat la situació per verificar si era necessari desplegar recursos addicionals. Tot i que el protocol PLASEQCAT s’ha activat preventivament, la ràpida actuació de l’empresa en el control de la fuita ha permès que no fos necessari activar recursos externs. Així mateix, s’ha constatat que la fuita no ha suposat cap risc per a la salut ni ha provocat danys en les instal·lacions.

Després d’aquestes comprovacions, Protecció Civil ha donat per resolta la situació i ha desactivat l’alerta del PLASEQCAT en la mateixa categoria 1, sense que la incidència arribés a escalar a nivells de major gravetat.

Mesures de seguretat en les indústries químiques de Catalunya

El sector químic de Catalunya està sotmès a una regulació estricta per garantir la seguretat tant dels treballadors com de la població pròxima a les indústries. En aquest context, el PLASEQCAT es configura com una eina essencial per gestionar els riscos associats a l’activitat química. Aquest pla es complementa amb el PLASEQTA, un altre protocol específic per a zones d’activitat petroquímica, oferint una resposta integral en cas d’incidents en diferents sectors de la indústria.

FONTS DE VERIFICACIÓ:   Post de l'Ajuntament d'Olesa a X
Continua llegint

Successos

Olesa de Montserrat afronta inundacions per la DANA

Una de les zones més afectades per les inundacions ha estat el carrer Sant Bernat, situat a La Flora d’Olesa.

Publicat

el

Inundacions a Olesa / Ajuntament d'Olesa de Montserrat
Inundacions a Olesa / Ajuntament d'Olesa de Montserrat

La Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) ha provocat incidències greus al Baix Llobregat, amb un impacte notable a Olesa de Montserrat, on les pluges torrencials han obligat les autoritats a prendre mesures immediates per garantir la seguretat ciutadana. A mesura que les precipitacions han anat augmentant, les autoritats locals han actuat ràpidament per tancar accessos a zones de risc i per gestionar les inundacions que han afectat diverses àrees urbanes.

A primera hora del matí, la Policia Local, juntament amb el Departament de Medi Ambient, va bloquejar l’accés a l’Areny del Molí i altres punts propers al riu. Aquesta decisió es va prendre per evitar que els veïns s’acostessin a zones inundables, especialment tenint en compte el perill de crescudes sobtades que podrien comprometre la seguretat de les persones. Les autoritats han recordat que fins i tot en moments en què les pluges han cedit, les zones pròximes als cursos d’aigua continuen sent potencialment perilloses a causa de l’aigua acumulada.

Les autoritats han actuat ràpidament per tancar accessos a zones de risc.

Una de les zones més afectades per les inundacions ha estat el carrer Sant Bernat, situat a La Flora d’Olesa. En aquest punt, l’aigua acumulada ha provocat una inundació considerable que ha dificultat el trànsit i ha posat en perill vehicles i propietats. Les autoritats s’han vist obligades a retirar dos vehicles que estaven estacionats en aquesta via, per evitar que fossin arrossegats per la creixent de la riera.

El Baix Llobregat ha patit afectacions similars en altres municipis com Martorell, Sant Andreu de la Barca i Cornellà, que també han registrat incidents d’acumulació d’aigua que han complicat la mobilitat. A Martorell, els serveis d’emergència han estat mobilitzats per afrontar els danys a carreteres i habitatges causats per les inundacions. A Sant Andreu de la Barca i Cornellà, s’han reportat talls en els serveis de transport públic a causa de les inundacions en carrers clau, complicant els desplaçaments diaris dels ciutadans.

Altres municipis del Baix Llobregat també han patit danys significatius.

Protecció Civil ha emès una alerta a tota la comarca, recomanant a la població que prengui precaucions, evitant desplaçaments innecessaris i, si és possible, romanent a casa. Les autoritats han insistit en la importància de respectar els tancaments d’accés a les zones afectades, especialment aquelles properes a cursos d’aigua o amb alta acumulació d’aigua.

La resposta dels serveis d’emergència ha estat ràpida i coordinada, amb l’objectiu de gestionar l’impacte de la DANA a Olesa i en els altres municipis afectats. Els equips de seguretat i emergències han estat treballant ininterrompudament per assegurar les zones de risc, retirar l’aigua acumulada i reparar les infraestructures danyades, amb la finalitat de restablir la normalitat al més aviat possible.

Les autoritats han començat a recollir dades sobre els danys causats per les inundacions i la capacitat dels sistemes de drenatge per gestionar l’aigua de pluja acumulada. Aquesta avaluació serà essencial per identificar possibles millores i reforçar les mesures preventives, garantint així una resposta més efectiva en futurs episodis de mal temps.

Amb la previsió de millores en les condicions meteorològiques, les autoritats han demanat a la població que mantingui la cautela fins que la situació estigui plenament controlada. La prioritat en aquest moment és garantir la seguretat de la comunitat, evitar incidents majors i assegurar que les mesures adoptades siguin efectives per gestionar el nivell d’aigua i prevenir possibles danys futurs.

Les autoritats demanen cautela fins que la situació estigui controlada.

Continua llegint