Connecta amb nosaltres

Successos

Confusió i violència a la Rambla: desordre públic i agressió a un agent policial

L’agressor va ser perseguit per un agent de policia, que va intentar detenir-lo mentre aquest anava amb una arma blanca.

Publicat

el

Imatge proporcionada per l'Informer d'Olesa.

Avui dissabte, al voltant de les 3 de la matinada, es va registrar un incident violent a la Rambla que va desencadenar un gran tumult. Segons diversos testimonis recollits, la baralla va involucrar diverses persones i va provocar el caos a la zona, amb nens plorant i gent enfrontant-se entre si. Les autoritats locals encara estan investigant les causes que van originar el conflicte, tot i que alguns testimonis asseguren que es va tractar d’una disputa entre transeünts.

Un tumult a la Rambla a les 3 AM genera caos amb persones enfrontades i nens plorant.

Un dels participants de la baralla va fugir en direcció a la Plaça de l’Estatut, perseguit per un agent de la Policia Local. Aquest agent va intentar detenir el sospitós, fet que va derivar en un forcejament en plena via pública. Durant l’enfrontament, l’agressor hauria portat una arma blanca, segons els crits de l’agent que repetia insistentment: “Deixa-ho anar!”. La precisió del terme utilitzat pel policia fa pensar que l’atacant portava un ganivet o un objecte similar, descartant així l’ús d’armes de foc, com inicialment havien suggerit alguns veïns.

Aquest succés va ser testimoniat per nombroses persones que es trobaven a la zona, la qual en aquell moment estava més concorreguda del que és habitual a aquestes hores. Alguns veïns que van escoltar l’aldarull van sortir als balcons per veure què estava passant, mentre altres transeünts es van apartar per evitar quedar atrapats en l’incident. La situació es va tornar encara més tensa a mesura que augmentava el nombre de persones al voltant del conflicte.

El forcejament amb l’agressor, que presumptament portava una arma blanca, va ser presenciat per diverses persones a la Rambla.

A mesura que el forcejament avançava, l’agressor va aconseguir colpejar els agents i fugir momentàniament, mentre un dels policies va resultar ferit a la baralla. Els informes indiquen que el sospitós va poder escapar. Minuts després, un desplegament dels Mossos d’Esquadra, format per almenys sis agents, es va llençar a la persecució de l’individu, acudint ràpidament al lloc.

Malgrat els esforços inicials dels agents locals, l’agressor va aconseguir escapar momentàniament per un carreró proper a la Rambla, complicant la seva captura. La tensió va ser palpable entre els presents, ja que molts temien que l’individu pogués causar més danys o amenaçar altres persones. Els Mossos d’Esquadra van decidir tancar algunes vies properes per dificultar la fugida del sospitós, la qual cosa va crear embussos temporals a les zones limítrofes.

Els Mossos van desplegar almenys sis agents per tancar les vies d’escapada de l’agressor.

La intervenció dels Mossos va culminar a la zona propera al supermercat Bonpreu, on, a més de continuar amb la recerca de l’agressor, es va brindar assistència a un dels agents ferits, que tenia dificultats per mantenir-se dret després de rebre un cop. Malgrat les lesions, l’oficial no presentava ferides de gravetat.

Segons fonts policials, el dispositiu desplegat va ser ràpid i efectiu, però la recerca es va veure dificultada pel gran nombre de persones presents als voltants de la Rambla. Molts curiosos es van apropar a la zona dels fets, fet que va complicar la tasca de les autoritats per delimitar un perímetre de seguretat. Tot i això, la situació es va estabilitzar al cap d’uns minuts, permetent als agents continuar amb les investigacions.

Un agent ferit va ser atès a prop del Bonpreu després de rebre un cop durant l’enfrontament.

Fins al tancament d’aquesta edició, les autoritats no han confirmat si l’agressor va ser finalment detingut. No obstant això, els fets es qualifiquen com un greu incident de desordre públic i agressió a l’autoritat. La policia continua investigant els fets, i es preveu que en les pròximes hores es publiquin més detalls sobre el cas.

Tot i que encara no hi ha confirmació oficial sobre la identitat de l’agressor, diverses fonts apunten que podria tractar-se d’un individu conegut a la zona per diversos incidents anteriors. Les autoritats estan revisant les imatges de les càmeres de seguretat i els testimonis locals per identificar-lo de manera precisa. La investigació segueix oberta i no es descarten noves actuacions policials en les pròximes hores.

FONTS DE VERIFICACIÓ:   Post de l'Ajuntament d'Olesa a X

Successos

Tragèdia a Olesa: Mor un motorista en un accident a l’Avinguda Francesc Macià

De manera sobtada, la víctima va realitzar un moviment imprevist que el va fer perdre el control del vehicle.

Publicat

el

Accident de moto
Accident de moto / Ajuntament

Un home de 51 anys, veí d’Esparreguera, va perdre la vida dissabte a la tarda en un accident de trànsit que va tenir lloc a l’Avinguda Francesc Macià, a Olesa de Montserrat. Els fets van ocórrer poc després de les 13 hores i han deixat consternada la comunitat local, tant a Olesa com a Esparreguera, municipi de residència de la víctima.

Segons fonts directes, l’home circulava amb la seva motocicleta de manera normal quan, per causes que encara s’estan investigant, va realitzar una acceleració brusca seguida d’un moviment inesperat que va provocar la pèrdua de control del vehicle.

En resposta immediata, es va desplaçar fins al lloc dels fets un helicòpter medicalitzat del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), acompanyat d’efectius de la Policia Local d’Olesa de Montserrat i dels Mossos d’Esquadra. Malgrat els intents de reanimació dels serveis d’emergència, la víctima va morir a l’indret de l’accident.

Helicòpter medicalitzat en resposta a l’accident / Ajuntament

Les autoritats competents han iniciat una investigació per determinar les causes exactes que van provocar l’incident. Actualment, s’estan recollint testimonis i analitzant les proves disponibles per esclarir els factors que van contribuir a la pèrdua de control de la motocicleta.

La comunitat d’Olesa de Montserrat ha expressat el seu dolor i condol per la tràgica pèrdua. Una veïna va compartir el seu sentiment amb un missatge de suport a la família de la víctima: “Només puc dir DEP. I el meu més sentit pésame per a tota la família”. També va agrair l’esforç dels professionals sanitaris, destacant que els metges “han fet tot el possible i més per salvar-li la vida”.

Fins al moment, no s’han facilitat més detalls sobre la identitat de la víctima ni sobre els resultats preliminars de la investigació, que s’espera que es continuï en els propers dies.

Continua llegint

Successos

Denuncien “abús d’autoritat” i “tracte vexatori” per part de la Policia Local d’Olesa

“Mai m’havia tractat així un policia local” va denunciar públicament una regidora.

Publicat

el

Policia Local d'Olesa al "Parc del Llac" / Llobregat Digital
Policia Local d'Olesa al "Parc del Llac" / Llobregat Digital

La Policia Local d’Olesa de Montserrat es troba en el centre de la polèmica després que una regidora hagi fet públiques unes greus acusacions sobre el comportament d’un dels seus agents. I és que no és la primera vegada que la ciutadania denuncia actituds inadequades per part del cos policial, com recollim a Les ombres de la Policia Local d’Olesa: Una crònica d’abusos i silencis. La regidora, Jéssica Fernández, ha denunciat un incident que qualifica de “preocupant” i que posa en dubte la professionalitat i el respecte amb què actuen alguns membres del cos policial.

L’incident que va desatar la polèmica

En una entrevista recent, Fernández va relatar amb detall un episodi que va viure personalment i que la va deixar profundament indignada. Segons el seu testimoni, mentre es trobava aturada breument amb el seu vehicle sota la pluja per recollir el seu fill, va ser abordada per una patrulla de la Policia Local. Tot i que un dels agents va mantenir una actitud correcta, l’altre va dirigir-se a ella de manera “molt borde”, “molt pujat” i amb un tracte “de molt males maneres”.

“Vostè no m’ha de dir a mi si és un moment o no és un moment”, hauria exclamat l’agent, segons la denúncia de Fernández, en resposta a la seva explicació que només s’havia aturat un instant per una necessitat puntual. La regidora insisteix que el seu vehicle no estava obstaculitzant el trànsit i que la situació no justificava la prepotència amb què va ser tractada.

“No és un cas aïllat”

Les queixes de Jessica no es limiten a aquest incident aïllat. La regidora també expressa una profunda preocupació per la gestió i les prioritats de la Policia Local, suggerint que s’estan dedicant massa recursos a sancionar infraccions menors relacionades amb l’aparcament, en detriment de la lluita contra problemes més greus com el tràfic de drogues i la delinqüència. En aquest sentit, Fernández apunta directament a l’alcalde com a responsable de les directrius que segueix el cos policial.

La regidora va anar més enllà en la seva denúncia, acusant la policia d'”abusar” de la seva autoritat en dies de pluja, dirigint-se a les zones properes a les escoles per multar aquells pares i mares que no aparquen els seus vehicles de manera “perfecta”. Aquesta actuació, segons Fernández, desvirtua la veritable funció de la Policia Local, que hauria de ser la de garantir la seguretat i el benestar dels ciutadans.

Possible represàlia

La regidora no descarta que aquest tracte rebut pugui ser una mena de represàlia per les seves crítiques prèvies a la gestió municipal o per la recent distribució d’un fulletó informatiu del seu partit. El fet que els agents fossin conscients de la seva condició de membre de l’ajuntament i li recriminessin aquesta circumstància, alimenta la sospita d’una possible motivació política darrere d’aquesta actuació policial.

“Mai m’havia tractat així un policia local d’Olesa”, va afirmar amb rotunditat Jessica Fernández, subratllant la singularitat i la gravetat de l’incident. Tot i anunciar la seva intenció de presentar una queixa formal davant les instàncies corresponents, la regidora insisteix que res justifica la falta de respecte i la prepotència amb què va ser abordada per l’agent.

Aquesta denúncia pública per part d’una regidora de l’ajuntament d’Olesa de Montserrat posa sota la lupa l’actuació i actitut de la Policia Local. La ciutadania espera ara una resposta i explicacions per part de les autoritats competents per aclarir aquest incident i determinar si s’han produït irregularitats o abusos per part dels agents implicats.

Continua llegint

Successos

Confirmat: El CAP d’Olesa no va ser responsable de la mort de la pacient

Les conclusions de la investigació són clares: no hi ha proves que vinculin l’actuació del CAP amb la mort.

Publicat

el

Cap d'Olesa de Montserrat
Cap d'Olesa de Montserrat

La Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària del CatSalut ha arxivat provisionalment l’expedient informatiu obert arran de la mort d’una veïna d’Olesa de Montserrat el passat mes de gener, després que aquesta acudís al Centre d’Atenció Primària (CAP) del municipi i se la cités per al dia següent. La consellera de Salut, Olga Pané, va comunicar la decisió en la Comissió de Salut del Parlament, subratllant que la investigació no ha trobat cap vincle entre l’atenció rebuda al centre i la defunció de la pacient. Aquesta resolució suposa un alleujament per als professionals del CAP, que havien estat objecte de crítiques i fins i tot amenaces arran d’aquest succés.

Conclusions clares de la investigació: cap indici de mala praxi

La investigació duta a terme per la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària del CatSalut ha estat exhaustiva, amb la revisió de més de 25 documents, inclosos informes de la Mútua de Terrassa, entitat gestora del CAP d’Olesa, i la realització de diverses entrevistes. A més, s’han analitzat les imatges de les càmeres de seguretat del centre. La directora general d’Ordenació i Regulació Sanitària, Clara Pareja, va explicar davant la Comissió de Salut que, després d’aquesta anàlisi detallada, els serveis d’inspecció sanitària van concloure que “no s’observen indicis que relacionin l’atenció rebuda amb la mort de la veïna”. Aquesta afirmació categòrica descarta qualsevol sospita de negligència o mala praxi per part dels professionals sanitaris del CAP.

Cronologia dels fets: una atenció administrativa sense anomalies

Segons el relat dels fets establert per la investigació, la pacient va arribar al CAP d’Olesa la tarda del 16 de gener de 2025 acompanyada per una altra persona, al·legant “malestar general”. Va interactuar amb el personal administratiu durant set minuts, mostrant un document i una caixa de medicaments, i fruit d’aquesta conversa se la va citar per a l’endemà a les 8:10 del matí. Les imatges de seguretat confirmen que, durant aquesta interacció, la pacient no va mostrar signes de patir una situació aguda o urgent, més enllà de caminar lentament. Després de parlar amb el seu acompanyant i anar al lavabo, la pacient va abandonar el centre. L’endemà, no va acudir a la cita programada i, a la tarda, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va haver d’activar dues unitats per atendre-la al seu domicili, on malauradament no van poder salvar-li la vida. La investigació destaca que els professionals que van atendre la pacient tenien “anys d’experiència” i que la cita es va agendar correctament mitjançant el sistema informàtic habitual.

La manca d’autòpsia judicial impedeix conèixer la causa exacta de la mort

Un aspecte crucial que subratlla la investigació és la manca d’accés als resultats de l’autòpsia judicial per part de Salut i de la Mútua de Terrassa. En no formar part de la causa judicial, aquests resultats no han estat comunicats al departament, fet que impedeix conèixer la causa exacta de la mort de la pacient. Aquesta circumstància reforça la conclusió que no es pot establir cap relació de causalitat entre l’atenció rebuda al CAP i el fatal desenllaç. La consellera Pané va demanar “extrema prudència” a l’hora d’analitzar els fets, tenint en compte aquesta mancança d’informació sobre les causes de la mort.

Reacció i indignació contrasten amb la investigació oficial

El cas va generar una considerable indignació social, amb la convocatòria d’una protesta davant del CAP per part de l’Associació per una Sanitat Pública i de Qualitat (ASPQ), en la qual van participar unes 200 persones. Els manifestants reclamaven aclarir les circumstàncies de la mort i si s’hauria pogut fer alguna cosa més per evitar-la. Tot i aquesta reacció comprensible davant la pèrdua d’una veïna, les conclusions de la investigació oficial són clares i objectives: no hi ha proves que vinculin l’actuació del CAP amb la mort.

Salut defensa la professionalitat dels sanitaris del CAP

Tant la consellera de Salut, Olga Pané, com la directora general d’Ordenació i Regulació Sanitària, Clara Pareja, van defensar la professionalitat dels sanitaris del CAP d’Olesa durant la seva compareixença davant la Comissió de Salut del Parlament. Van comunicar l’arxivament provisional de l’expedient i van insistir en la manca d’indicis de mala praxi. Pané va reconèixer que hi ha crítiques sobre la gestió del CAP reflectides en les enquestes de satisfacció, però va destacar que els resultats assistencials i de salut del centre són bons.

En definitiva, la investigació de Salut conclou de manera clara que no existeix cap vincle entre l’atenció que va rebre la pacient al CAP d’Olesa de Montserrat i la seva posterior mort.

FONTS DE VERIFICACIÓ:   Article de 20 minutos
Continua llegint